torsdag 18. februar 2010

Bruskbarokk



Før akantusbarokken, som kom til Norge litt før år 1700, var det bruskbarokken som var den rådende stilen her i landet. Dette kapitelet finner du på altertavla i Dovre kirke, som ble skåret av Johannes Skraastad rundt 1675. Bruskbarokk har ranker, noen ørebruskaktige greier (derav navnet) og ornament som kan minne om kongler eller belger.
Jeg har skåret kapitelet i alm, uten at det var noen spesiell grunn til det, siden det skal males likevel. Vi skal som tidligere nevnt ha det på prosesjonskorset til kirka, som vi er godt i gang med. I dag var riksantikvaren innom på verkstedet, og siden jeg satt og bryna jern akkurat da, klinte jeg hilse-hånda hans til med vaselinolje. Han var en hyggelig mann, og syntes at det var greit. Han syntes òg at korset var fint.

fredag 12. februar 2010

Min første fiolinhals!














Jeg har laget meg en fiolinhals i flammelønn som jeg i teorien kan putte på en fiolinkropp en vakker dag. Foreløpig er den bare en pynt...

onsdag 10. februar 2010

Balansert avkobling




Jeg har vært så heldig at jeg har fått lov til å være sammen med Handverksskolen på undervisning et par dager. Det er fint å legge treskjærerjern og akantus-kruller litt bort av og til. Og heller lære om menneskekroppen og balanse og uttrykk. Første dagen sløste vi bort haugevis med papir på kroki (som er en enkel og rask skisseform), og andre dagen lagde vi ståltråd-og gipsmennesker. Jeg har klatret høyere på inspirasjonsstigen min. Hurra!


onsdag 3. februar 2010

Fin dag på jobb :)








I dag felte vi en diger osp som skal bli trau til flatbrød-deig. Det var fint. Jeg vil mer ut i skogen for å finne emner! En treskjærer kan bli rent lykkelig av sånt.